Afbeelding
Foto:

Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Arnhem presenteert:

ARNHEM - Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Arnhem presenteert zaterdag 27 april een leuk programma voor de hele familie in het Sonsbeekpark, muziek in de Stadhuishal, een Koningsmarkt aan de Zijpendaalseweg en activiteiten in de wijken.

Koningsdag in Arnhem is voor de hele familie, voor jong en oud, een geweldige happening. In Sonsbeekpark, in de wijken en in de Stadhuishal is van alles te beleven. Vorig jaar was het een groot succes en wederom vindt de Koningsmarkt plaats op de Zijpendaalseweg, als je er vroeg bij bent kun je er de leukste koopjes op de kop tikken bij de vele kramen.

Sonsbeek Park is zaterdag 27 april in 'koninklijke' sferen. 'Doe mee!' Kom klimmen en klauteren, roetsjen en glijden bij de speeltoestellen en luchtkussens. Laat je mooi schminken als een prachtige prins of prinses of kom knutselen bij de Molenplaats. De koets met paarden galoppeert door het park, wil je ook een ritje maken? Ga lekker eten en drinken, terwijl je naar leuke optredens kunt kijken en mee kunt doen aan workshops met onder andere de Pietjes, de levende speeltuin, the Grand Piano, de troubadour, Fiets je schilderij en nog veel meer. De bus van ome Joop's Tour is er ook met leuke muziek!

Het programma in Sonsbeek Park is te vinden tussen de Molenplaats en Grand Café aan de Beek en bij de Stadsvilla, de Palatijn en het Sonsbeek Paviljoen. Voor de hele familie, tussen 13:00 en 16:00 uur. Gratis.

Koningsmarkt op de Zypendaalseweg (van 8:00 tot 16:00 uur) is al sinds jaar en dag een begrip in Arnhem. Niet voor niets, want met ruim tweehonderd marktkramen is de Koningsmarkt een van de grootste in de regio. Ook dit jaar, op zaterdag 27 april, staat deze fantastische markt weer op het programma tijdens Koningsdag. Op een nieuwe locatie, waar de organisatie verschrikkelijk trots op is.

De Zijpendaalseweg zal bruisen van gezelligheid en gevuld zijn met marktkramen waar particulieren hun spullen aan de man kunnen brengen. Een ideale locatie voor de mensen die lekker willen rondneuzen of op zoek zijn naar die ene ontbrekende schat. Als je klaar bent met rondstruinen dan is de oversteek naar de familieactiviteiten in Park Sonsbeek zo gemaakt.

In de Stadhuishal vullen van 14:00 – 17:00 uur muzikale klanken. Kom lekker luisteren naar de bands of genieten van dans van De Vloer, school voor podiumkunsten, tussen de optredens door. Om 14:00 uur Politie BigBand Oost-Nederland; 15:15 uur Popkoor o[two]six; 16:15 uur ATK Brass

Kinderspelen in de Arnhemse wijken zijn er van 9:00-17:00 uur. Het volledige programma staat op www.feestengedenkdagen-arnhem.nl.