Ton Sijbrands geeft damdemonstratie.
Ton Sijbrands geeft damdemonstratie.

Wereldkampioenen dammen naar Huissen

HUISSEN - Oud-wereldkampioen Ton Sijbrands en regerend wereldkampioen Roel Boomsta hebben zich verbonden aan het Nederlands Kampioenschap dammen 2019 in Huissen. Tijdens het NK, dat van 5 tot en met 13 april in meubelhal Jansen Totaal Wonen wordt gespeeld, geven Sijbrands en Boomstra op drie dagen samen commentaar op de partijen.

Toeschouwers kunnen live van deze partij-explicaties genieten in de showroom. Daarnaast zal wereldwijd een groot publiek meekijken via de livestream op het internet. Sijbrands en Boomstra werken al jarenlang samen als trainer en speler, maar dit wordt de eerste keer dat zij als commentaarduo tekst en uitleg geven bij de gespeelde partijen.

Op woensdag 10 april zal Ton Sijbrands bovendien een demonstratie blinddammen verzorgen, waarbij hij het zal opnemen tegen vier Huissense dammers. Sijbrands zal geen bord of schijven kunnen zien en alleen maar gebruik mogen maken van zijn voorstellingsvermogen en geheugen. Dit is Sijbrands als wereldrecordhouder blindsimultaandammen wel toevertrouwd. Tijdens zijn laatste poging in 2014 wist hij een nieuw wereldrecord te vestigen door tegen 32 tegenstanders liefst 48 punten te behalen. Tegelijk met de demonstratie blinddammen zal voor de jeugd een aanschuifsimultaan worden verzorgd door de Huissense damcoryfee GĂ©rard Jansen. Zie de website nk2019.kndb.nl voor het volledige programma.