Afbeelding

Walking football

op sportpark Rijkerswoerd

ARNHEM - De voetbalvereniging ESA heeft al een aantal jaren een afdeling Walking Football. Wekelijks wordt, zowel op dinsdag- als donderdagmorgen door mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder een balletje getrapt.

Het basisprincipe van Walking Football is: je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Enkele belangrijke spelregels zijn dat deze voetbalvorm in wandeltempo op een kwart voetbalveld wordt gespeeld. Er mag niet worden hardgelopen, de bal mag niet boven heuphoogte komen en fysiek contact is niet toegestaan. Middels Walking Football kan ment tot op hoge leeftijd van het spelletje blijven genieten. Bijkomend voordeel is dat het een uitgelezen mogelijkheid is om betrokken te geraken bij een vereniging en dus ook sociale contacten te onderhouden.

Op donderdag 25 april zal op sportpark Rijkerswoerd een groot toernooi plaatsvinden. Aan dit toernooi, dat door de vv ESA wordt georganiseerd zullen twaalf, zowel landelijke als regionale Old Star teams deelnemen. Het toernooi wordt gespeeld tussen 10.30 en 15.15 uur en zal beginnen met een gezamenlijke warming up van alle teams. Getracht wordt de opening van het toernooi door een speciale gast te laten verrichten. "Wilt u weleens meemaken met hoeveel plezier en passie de Old Stars van ESA tezamen met hun collega Old Stars hun favoriete sport beleven, dan bent u op 25 april welkom. Uiteraard is de toegang gratis."