Deelnemers op DK van Bushi Arnhem. (Bushi Arnhem)
Deelnemers op DK van Bushi Arnhem. (Bushi Arnhem) Bushi Arnhem

Negen Judoka's -15

van Bushi Arnhem naar NK!

ARNHEM - Op zaterdag 16 maart werd in Ede het DK-judo gehouden voor de leeftijdsklasse onder de 15 jaar. Op dit DK kwalificeerden negen judoka’s zich voor het Nederlands kampioenschap in Leek. Budovereniging BUSHi Arnhem behaalde drie keer goud, drie keer zilver en drie keer brons.

Het DK is voor de judoka’s in de klasse tot 15 jaar een belangrijk piekmoment, omdat alle medaillewinnaars zich plaatsen voor het NK -15.

Goud was er voor Faye Hensen (-48 kg), Janno Prins (-38 kg) en Marijn Jansen (-46 kg). Faye stond 9 maart nog op het NK -18, een leeftijdscategorie hoger. Janno was onoverwinnelijk met sterk en snel judo en Marijn wist met o.a. een erg sterke barai (voetveeg) de tegenstander overtuigend uit te schakelen.

Zilver was voor Yven Wehman (-55 kg), Anouk de Kruijff (-40 kg) en Louis Loozen (-46 kg). Alledrie lieten ze overtuigend judo zien maar grepen net naast de gouden plak doordat ze in de finale hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstander.

Brons was er voor Nienke Dekker (-57 kg), Roan Wehman (-34 kg) en Fabio Martens Raes (-42 kg). Nienke kwam voor het eerst uit in deze gewichtsklasse wat de moeilijkheidsgraad verhoogd. Roan mocht zich, als eerstejaars, meten met vaak twee jaar oudere jongens. Ook Fabio mocht zich met de besten van de regio meten en wist na een aantal spannende potten de bronzen plak mee te nemen.

Twan de Ruiter, Kai Knoppersen, Bruce van den Esschert en Anne-Lynn Schmitz verloren, ondanks zeer goed judo, om de bronzen medaille en werden uiteindelijk vijfde.

Meer informatie over judo en BUSHi Arnhem zie Facebook en de website: https://info.bushiarnhem.nl/.