Slechtziende of blinde kandidaat kan veel meer dan werkgever denkt

ARNHEM - Uit onderzoek onder werkgevers blijkt dat er veel onbekendheid is over het werk dat iemand die slechtziend of blind is kan uitvoeren. Dit onderzoek is gedaan in opdracht van Werkpad. Deze organisatie helpt mensen, die een visuele beperking hebben, met het vinden van een baan.

Het onderzoek toont aan dat werkgevers verwachten dat iemand die slechtziend of blind beroep als telefonist (91%), communicatieadviseur (87%) of telemarketeer (85%) kan hebben. En dat een beroep als buschauffeur (86%) of opticien (73%) niet zo geschikt is.“

Dat laatste klopt wel.” aldus Clemens de Jager, manager van Werkpad, het label werk van Koninklijke Kentalis en Bartiméus. “Bij sommige beroepen heb je nu eenmaal een goed zicht nodig. Toch zijn er veel meer banen mogelijk voor mensen met een visuele beperking. Denk aan financieel-administratieve dienstverlening, technische support of een baan als HR-adviseur. En wist je dat we slechtziende fietsenmakers en magazijnmedewerkers begeleiden naar werk? Onze jobcoaches kunnen werkplekonderzoek uitvoeren waardoor er vaak meer kan dan je in eerste instantie denkt.”

De Jager merkt op: “Wij denken dat onbekendheid de reden is dat werkgevers aarzelen om slechtziende of blinde kandidaten in dienst te nemen. Dat is jammer. Onze jobcoaches kunnen, samen met de kandidaat, een heel goede inschatting maken van de haalbaarheid van de baan. Soms zijn maar een paar simpele aanpassingen nodig waardoor ook iemand die blind of slechtziend is met plezier aan het werk kan. Want een leuke en interessante baan, dat willen we toch allemaal?“

Paasbingo bij Marching- en Stageband Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 20 april houdt Marching- & Stageband Arnhem een paasbingo.

De bingo is van 20.00 tot 23.00 uur. De bingo wordt gehouden in het clubgebouw Drielsedijk 17 in Arnhem op de eerste verdieping.