Afbeelding
Foto:

Huichun Chinese Medische Kliniek

ELST / WESTERVOORT - Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) is een in duizenden jaren ontwikkeld systeem voor het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van ziekten. Met diverse Chinese geneeskundige behandelmethodes, zoals Acupunctuur en Kruidengeneeskunde, is TCM al uitgebreid bestudeerd en is volgens experts effectief en veilig gebleken. Bovendien heeft het als voordeel dat het de bijwerkingen van chemische medicijnen uit de reguliere geneeskunde vermindert. Sinds lang erkent De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) de genezende werking van acupunctuur en TCG.

De Chinese behandelwijze is zeer geschikt voor diverse ziekten, vooral voor mensen die een chronische ziekte hebben, of die klachten verdragen waarvoor westerse artsen geen oorzaak kunnen vinden of reguliere therapieën weinig tot geen effect sorteren, moeten revalideren van bijvoorbeeld een hersenbloeding, maar juist ook voor mensen die last hebben van allerlei pijnen, depressie, slapeloosheid, enzovoort. In de Westerse wereld geeft men vaak pijnstillers, antidepressivum of slaappillen, waar chemische stoffen in verwerkt zijn. Bij de Chinese geneesmiddelen is alles op natuurlijke basis, waardoor men nauwelijks bijwerkingen krijgt. In de Chinese Medische Kliniek, kijkt de dokter anders naar een 'probleem', ziet hij meer over de patiënt dan alleen de ziekte. Zo kan iemand, bijvoorbeeld, die last van oorsuizing heeft, dit probleem veroorzaakt worden door zijn nier terwijl er aan het oor niets te zien is. Tevens worden mensen door de Chinese behandeling weer ontspannen en krijgt men meer energie, dus wordt TCM wel gebruikt voor het gezondheid behouden en het voorkomen van ziekten.

Dr. Wang heeft een ruime ervaring, meer dan 35 jaar geleden is hij in China afgestudeerd en heeft gewerkt op de universiteit van het ziekenhuis van Liverpool. Hij is gepromoveerd als doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de acupunctuurbehandelingen van Dr. Wang en de behandelingen worden wel vergoed. Mensen kunnen direct terecht bij de kliniek, dus niet alleen met een verwijsbrief van de huisarts. Door de drukte vindt behandeling alleen volgens afspraak plaats. Deze kunt u maken telefonisch of per email.

Huichun Chinese Medische Kliniek is gevestigd aan De Enk 1 in Elst, Vredenburgstraat 40 in Westervoort, en te bereiken via 06 38781150 of huichun.tcm@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op www.chunacupunctuur.nl.