(foto: David Jagersma)
(foto: David Jagersma)

Merel de Mode, liefde voor baby's en de natuur

ARNHEM - Merel de Mode is in 2006 afgestudeerd aan de Rietveldacademie, afdeling mode. Na haar studie heeft Merel voor verschillende kleding labels gewerkt, waarna ze in 2010 haar eigen label is gestart.

"Tijdens de zwangerschap van een vriendin bedacht ik me dat het leuk zou zijn om haar een origineel cadeau te geven en daarom heb ik een babyshirtje met een merel ontworpen. Ik vond het zo leuk geworden, dat ik er nog een paar heb gemaakt, om in de winkel te leggen."

Dit shirtje werd Merels best verkochte item. Sindsdien ligt de focus van Merel de Mode voornamelijk op het ontwerpen van vrolijke kinder- en babykleding. De natuur en de belevingswereld van kinderen zijn hiervoor de belangrijkste inspiratiebronnen. Dit komt ook tot uiting in de inrichting met kleding die aan takken hangt in plaats van kledingrekken en een meisjesachtig roze vloer. Als klant kan je in de winkel ook een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe alle kleding gemaakt wordt. Vanwege de grote liefde voor de natuur staat duurzaamheid hierbij hoog in het vaandel.

Merel de Mode, Hovenierstraat 30 / Koolstraat 21-9 (Modekwartier) Arnhem, info@mereldemode.com, www.mereldemode.com.
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.