Afbeelding

Voetzorg, voetklachten, podotherapie

ARNHEM – Voeten zijn zwaar belaste lichaamsdelen. Als podotherapeut weet ik daar alles van, vertelt Huub Delea. Hij is inmiddels acht jaar werkzaam in Arnhem als podotherapeut. U kunt bij hem terecht voor voetklachten en voor pijn en vermoeidheid in benen en lage rug.

Een podotherapeut werkt voor alle leeftijden en behandelt alle soorten voetklachten: pijn door een standsafwijking van voeten of tenen, risicovoeten door reuma of diabetes en ingroeiende nagels of overmatig eelt. Huub Delea: "De meeste klachten in mijn praktijk zijn een gevolg van overbelasting in combinatie met een standafwijking van voeten en/of tenen. Slecht functionerende voeten vragen extra werk van knieën, heupen en lage rug. Bij extra belasting door sport, staand werk of door leeftijd raken kunnen spieren en pezen te zwaar belast of kunnen onvoldoende kracht leveren met pijn als gevolg."

"Als podotherapeut zoek ik de oorzaak van uw klacht en probeer die weg te nemen met een corrigerende inlegzool of een hulpstuk voor uw tenen. Hebt u terugkerende pijn aan voeten, benen en rug, neem dan eens contact met mij op voor advies of behandeling." Podotherapie wordt vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering. Meer informatie staat op www.deleapodotherapie.nl.

Delea podotherapie, telefoon (026) 4422577, Hoefbladlaan 46 in Arnhem en iedere vrijdagochtend Slochterenweg 29 (De Vredenburcht).