Afbeelding

Een 'huiskamer uitvaart' is

de nieuwe vorm van waardig

afscheid nemen van een dierbare

ARNHEM - Mensen hebben steeds meer persoonlijke keuzes als het gaat om de uitvaart. Een afscheid in de aula van het crematorium bijvoorbeeld is niet altijd meer gewenst.

Een nieuwe vorm is bijvoorbeeld een 'huiskamer uitvaart'. Na overlijden opgebaard worden in huis, een aantal dagen later een mooie afscheidsdienst in huiselijke kring en vervolgens een crematie. Een uitvaart in deze vorm geeft de nabestaanden alle ruimte en tijd om afscheid te nemen en kan de dienst geheel naar eigen wens ingevuld worden met muziek, speeches, hapjes, een borrel etc. zonder dat daar een tijdslimiet aan zit.

Maar ook als er geen nabestaanden zijn of als er geen behoefte is aan een plechtigheid dan kiest men voor een 'stille crematie'. Na overlijden afscheid nemen en drie dagen later worden gecremeerd zonder belangstellenden.
Sociale Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten tegen lage tarieven, een 'huiskamer-uitvaart' voor 1.450,- en een 'stille-crematie' voor 1.350,- euro all-in.
Ook als er een verzekering aanwezig is van Dela, Monuta, Yarden kunnen wij de uitvaart verzorgen. Wij handelen rechtstreeks, kosteloos, met de verzekeraar af.
Mensen kiezen ook vaker een alternatief voor een kist, een rouwmantel (wade) bijvoorbeeld. In mooie warme stoffen gehuld worden. Voor meer informatie over rouwmantels: www.rouwmantel.nl.

Sociale Uitvaartzorg, www.socialeuitvaartzorg.nl, 085 0608988 24 uur per dag bereikbaar.