Van 1 tot en met 28 februari

Het huidige sterrenbeeld is Waterman.

De waterman streeft altijd naar originaliteit en oorspronkelijkheid. Er is een grote interesse in hele oude zaken (antiek, dino's, oorsprong van het heelal) of juist de toekomst en alle technische vernieuwingen die daarbij horen. Zo was de visionair Jules Verne een uitgesproken waterman. Watermannen kunnen heel dwars doen. Als iedereen rechtsaf gaat, gaan zij linksaf. Ze verbinden zich graag met gelijkgestemden maar blijven altijd een individualist.

RAM

Februari begint met een soort machtsstrijd. Waarschijnlijk met twee verliezers. Op de 13e word je geconfronteerd met razendsnelle ontwikkelingen. Het enige dat erop zit is om te improviseren. Vanaf de 14e gaat de vaart eruit. Op de 22e en de 23e zijn de meningen erg verdeeld. Dat kan op ruzie uitlopen.

STIER

Begin februari maak je leuke verrassingen mee. Die hebben een bijzondere invloed op je maatschappelijke positie. Vanaf de 14e komt er meer vaart in je bestaan. Zo veel dat je af en toe op de rem gaat staan. Op de 22e en de 23e neem je een ingrijpende beslissing. Iedereen staat hiervan te kijken.

TWEELINGEN

Begin februari is vol van nieuwe kansen! Grijp ze meteen, want ze komen niet snel terug. De dynamiek die er heerst, blijft tot de 10e. Vanaf die datum krijg je de kans om even uit te blazen. Op de 19e bevind je je in het spanningsveld tussen 'oud' en 'nieuw'. Niets doen lijkt het beste.

KREEFT

Tijdens de eerste dagen van februari sluit je iets af. De nieuwe maan op de 4e brengt een nieuw begin met zich mee. Je contacten veranderen in positieve zin. Op de 10e besluit je op een concreet vlak om de boel om te gooien. Je bent blij met de frisse wind die daardoor waait.

LEEUW

Na een wat chaotisch begin van februari loopt gedurende de eerste helft van deze maand alles heel soepel. Jouw optimisme en gedrevenheid werken inspirerend op anderen. Men sluit zich in ieder geval graag bij je aan. In de tweede helft heb jij het druk met het maken van plannen.

MAAGD

Tot 10 februari heb jij het druk met het oplossen van andermans problemen. Dat doe je op een nuchtere en effectieve manier. Vanaf de 10e voel je pas hoe moe jij bent van al het werk dat je de afgelopen weken verzet hebt. Het is dan ook goed om het wat kalmer aan te doen.

WEEGSCHAAL

Het is een goed idee om een aantal projecten waar je mee bezig bent af te ronden. Probeer nog wel een aantal creatieve ideeën erin te verwerken. De streefdatum om alles af te hebben is de 18e. Rond 23 februari krijg je alweer nieuwe ideeën die je meteen gaat uitwerken.

SCHORPIOEN

Je reageert begin februari wel erg heftig op mensen met een afwijkende mening. Maar je komt er al snel achter dat het loont om met hen te blijven praten. Half februari kalmeer je terwijl anderen zich dan juist heel erg opwinden. Reserveer 23 en 24 februari voor je vrienden.

BOOGSCHUTTER

Deze maand heeft vrijwel iedereen aandacht voor jou en wat je te vertellen hebt. Ze hangen regelmatig aan je lippen! Rond 23 februari wordt een debat zo verhit dat er ruzie dreigt te komen. Het is de vraag of jij en de ander dat waard vinden. Doe liever wat water bij de wijn.

STEENBOK

Vanaf 3 februari ben jij in een hele vriendelijke stemming. Je gunt de ander alles wat je maar kunt missen. En omgekeerd doet iedereen ook lief tegen jou. Voor singles wordt het een goede tijd om te daten. Maar niet op de 11e want dan heerst er onbegrip en ontstaan misverstanden gemakkelijk.

WATERMAN

Tot en met 7 februari lacht het leven je toe! Er komen dan kansen voorbij die je niet moet laten schieten. Rond 12 februari dreigt er door een misverstand een enorme ruzie te ontstaan. Rond de 19e is gelukkig de strijdbijl alweer begraven. Sterker nog, jij en de ander komen dichter bij elkaar.

VISSEN

Gedurende de eerste helft van februari ben jij op veel gezellige gelegenheden aanwezig. Je geniet van het leuke en interessante gezelschap en men is ook nieuwsgierig naar wie jij bent en wat je in het dagelijkse leven doet. Rond de 22e wordt een meningsverschil vreselijk opgeblazen.