Aflevering van de 2 waterstof auto’s. Links op de foto is Henk Bettink & Rechts Willem Hooijer
Aflevering van de 2 waterstof auto’s. Links op de foto is Henk Bettink & Rechts Willem Hooijer

Bettink rijdt verder op waterstof

ARNHEM - Steeds meer ondernemingen dragen met hun wagenpark een steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Een mooi voorbeeld hiervan is de bewuste keuze van Bettink Service & Onderhoud uit Barneveld voor de unieke Toyota Mirai, waarvan het bedrijf er onlangs twee bestelde.

Deze eerste waterstof auto van Toyota past uitstekend bij de kernactiviteit van Bettink: de opwekking van duurzame energie. De Mirai's zijn inmiddels afgeleverd door Louwman Arnhem, de Toyota-dealer die ook over de keuze adviseerde.

Volgens Joop Bettink van Bettink vereist het energievraagstuk van de toekomst oplossingen, waarbij een goed opslagsysteem altijd een must is. "Ons eigen marktconcept BestWatt is daarop gebaseerd en ook Toyota geeft hier invulling aan met de nieuwe auto op waterstof. Voor ons was het dus een logische keuze om onze technische mensen te gaan uitrusten met deze schone en innovatieve auto."

De Mirai is in alle opzichten visionair – van de met waterstof gevoede brandstofcel tot het luxueuze en ruimtelijke interieur. Dit betekent comfortabel rijden met een indrukwekkend vermogen en toch 0%-emissie. Hiermee zet Toyota opnieuw een grote stap naar de mobiliteit van morgen.

Ondernemers die graag een op maat advies willen over hun (duurzame) bedrijfswagenpark, kunnen contact opnemen met Louwman Arnhem, Meander 123, Arnhem, 026 3644655. Meer informatie over de Mirai staat op Toyota.nl.