Afbeelding

Grand Café Rutgers helemaal in het nieuw

LATHUM – De ene verbouwing is de andere niet. Grand Café Rutgers ging na de kerst helemaal op de schop. Allemaal voor een optimale beleving van de gast. Het resultaat mag er zijn. Eigenaar Eric Rutgers voelt zich als een vis in het water op zijn droomlocatie aan de Rhederlaag. "Dit is twee levels hoger, dit is Grand Café Rutgers 2.0."

"We hebben alles gesloopt en centimeter voor centimeter opgebouwd. Alles is maatwerk. En dat in slechts een week tijd", vertelt een trotse Rutgers. Hij zit sinds 1998 met zijn bedrijf in Lathum. Het is de eerste grootscheepse verbouwing. Lachend: "Het werd dus tijd." Wie over de drempel stapt ziet het meteen: nieuwe tafels, stoelen, een gerestylede bar, warmere moderne kleuren, een verschuifbare glazen wand tussen het restaurantgedeelte en het grand café en opvallende zitjes aan de bar. Een uitgebreid diner, een hapje tussendoor, een feest, borrel, een bruiloft of verjaardag, een bedrijfsfeest in een sfeervolle ambiance, het kan allemaal. De ligging aan het water heeft voordelen. "Zo kunnen we eten en drinken nog gemakkelijker combineren met sportieve activiteiten op en rondom het water zoals als beachvolleybal of een rondvaart."

Na de verbouwing zijn er 150 zitplaatsen binnen, 25 meer dan voorheen en 160 zitplaatsen buiten. In de winter is Grand Café Rutgers geopend van woensdag tot en met zondag; in de zomer is het bedrijf zeven dagen per week open. Extra pluspunt is de grote parkeerplaats voor de deur. "En we hebben zelfs een aanlegsteiger, zodat menen met een boot hier kunnen aanleggen." Vanwege de heropening kunnen gasten onbeperkt gamba's, biefstuk of spareribs eten voor maar 17,50 euro. De aanbieding geldt tot en met 31 maart.

Grand Café Rutgers, De Muggenwaard 7, Lathum; 0313 632963, 06 55106955; www.grandcaferutgers.nl.