Foto: Rob Slepicka
Foto: Rob Slepicka

Programma Gilde Stadswandeling

ARNHEM - Start het jaar met een informatieve en aangename wandeling onder begeleiding van 'n deskundige en gemotiveerde gids.

Historische Kelders & Erfgoedcentrum zondag 13 januari
Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich Middeleeuwse kelders.
Uitgerust met kaarsennissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar.
Vanuit de kelders lopen we ondergronds naar het Erfgoedcentrum, waar door Kijkwijzers een bijzonder thema zal worden belicht.
Start : 14.00 uur, Oude Oeverstraat 4a, Arnhem.
Kosten: Volwassenen vijf euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 3,50 euro

Eusebiuskwartier vrijdag 18 januari
Wandelen rond de Eusebiuskerk, onze mooie laat-Gotische kruisbasiliek, het Duivelshuis en de Markt, het oude bestuurlijke centrum.
De Jansbeek stroomt door het oude kerkhof!Waar is toch de tong van de heilige Eusebius gebleven?
Start: 14.00 uur, Hoofdingang Eusebiuskerk.
Kosten: Volwassenen vier euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro

Aanmelden niet nodig. U betaalt contant bij de gids.

Wandelingen op afspraak
Voor groepen bieden wij wandelingen aan die helemaal naar úw wensen worden ingericht. U bepaalt begin- en eindtijd en start- en eindpunt. U kunt kiezen voor onze maatwerkwandelingen, maar ook kunnen delen of combinaties daarvan worden uitgevoerd. Tegen een meerprijs kunt u ook de Historische Kelders bezoeken of de Eusebiustoren beklimmen (met de panoramalift).

Meer informatie: wandeleninarnhem.nl

De Klup opent de deur voor jongeren met ASS

HUISSEN - In januari start De Klup Over-Betuwe met een nieuwe doelgroep. Naast het huidige aanbod van vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking wordt deze activiteit ook aangeboden aan een kleine groep mensen met een verstandelijke beperking en een Autisme Spectrum Stoornis (afgekort ASS).

Het doel is om de groep mensen met ASS activiteiten aan te bieden in een prikkelarme en overzichtelijke omgeving. Uit de activiteiten die aangeboden worden kan men kiezen. De begeleiding zal uit een vaste kern van vrijwilligers bestaan, die al de nodige ervaring hebben met het aanbieden van vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en ASS.
Voorlopig start De Klup voor deze groep met een frequentie van één keer per veertien dagen op de vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur in De Brink in Huissen. "Als je interesse hebt dan kun je de eerste twee keer vrijblijvend mee doen daarna moet je beslissen of je lid wordt van De Klup. Aanmelden kan via www.dekluphuissen.nl of je kunt contact opnemen met: Anneke Helmich (e-mail: amj.helmich@hotmail.com, 06 10338430) en Gerard Rikken (e-mail: dekluphuissen@gmail.com,
06 34390043). Verder zijn wij regelmatig opzoek naar vrijwilligers. Als je interesse hebt om als vrijwilliger bij De Klup te komen, neem dan contact met ons op. Bezoek www.dekluphuissen.nl om kennis te maken met De Klup."