Kennismaking met koffie. (foto: Shironosov)
Kennismaking met koffie. (foto: Shironosov) Shironosov

Arnhemse Leuke luitjes op stap

ARNHEM - Ruim honderd Leuke luitjes uit Arnhem en omstreken zoeken een of meer buurtgenoten van zestig jaar of ouder om samen op stap te gaan. Ze hebben zich aangemeld bij Leuke luitjes om maatjes te vinden.

Sinds vorig jaar zomer zijn al diverse mensen met elkaar in contact gebracht. Maar het is niet klaar. Nog niet iedereen heeft al voldoende nieuwe contacten gevonden. De organisatie zoekt nog meer Leuke luitjes en dan vooral 60-plussers die willen wandelen, fietsen, naar cultuur of samen een hapje willen eten.

Buurtgenoten vinden

Buurtgenoten samen op pad? Daarvoor is Leuke luitjes opgericht. Een van de oprichters is Ronald Scheffer, wonend in Oosterbeek: “We willen eenzaamheid voorkomen en het voor 60-plussers makkelijker maken om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben al veel nieuwe contacten tot stand gebracht en krijgen leuke reacties. Er gaan zelfs al Leuke luitjes samen op vakantie.”

Arnhemse Leuke luitjes

Ook in Arnhem en omgeving zijn Leuke luitjes. Reeds 120 mensen uit Arnhem en omstreken hebben zich aangemeld. De meeste deelnemers wonen in Arnhem. Ook in Huissen, Oosterbeek, Velp en Westervoort wonen Leuke luitjes. Verreweg de meeste deelnemers zijn vrouwen die een andere vrouw zoeken om iets leuks te gaan doen. De oudste is 90 jaar, de jongste is nog net geen 60 jaar. Ze hebben interesse in cultuur, wandelen, of samen iets drinken of een hapje eten.

Voor meer informatie: https://leukeluitjes.nl/activiteiten. Na intikken van de postcode worden Arnhemse Leuke luitjes zichtbaar en wat ze willen doen. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

Badminton in het donker? Jazeker!

ARNHEM - Op 29 december wordt er in sporthal Elderveld een Glow in the Dark badmintontoernooi georganiseerd voor de jeugdleden van diverse badmintonclubs in Arnhem en omstreken, waaronder badmintonclubs BC Ellaar en BC Gova uit Arnhem-Zuid.

Gayle Mahulette, drievoudig Nederlands kampioene badminton, droomt van een plek op de Olympische Spelen. Om dit te behalen moet zij veel toernooien spelen en dit kost haar veel geld. Om haar 'Road to Tokyo' te kunnen bekostigen organiseren zes enthousiaste studenten van de HAN op 29 december in sporthal Elderveld een Glow in the Dark badmintontoernooi, voor alle jeugdleden van de Arnhemse clubs en omstreken.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen. De opbrengst van het toernooi gaat geheel naar Gayle's "Road to Tokyo".

Naast het badminton zijn er voor de kinderen ook allerlei spelletjes en activiteiten te doen. Het toernooi wordt afgesloten met de uitslag van de loterij, waarbij leuke prijzen te winnen zijn zoals een fototoestel, kaartjes voor een dagje uit of shirts en rackets van Gayle Mahulette. De volledige lijst met prijzen zal binnenkort te vinden zijn op de websites van BC Gova en BC Ellaar. Lootjes zijn verkrijgbaar bij de badmintonclubs en zijn te koop voor
twee euro per stuk.

En tot slot: de mooiste Glow in the Dark-outfit wordt natuurlijk ook beloond! Samengevat: 29 december, een dag vol winnaars, mooie prijzen en gezelligheid!