Afbeelding
Foto:

Boksen alleen voor mannen?

Echt niet!

ARNHEM – Een bokstraining is de meest ideale Total Workout voor het lichaam en dat wordt ook door vrouwen steeds meer ontdekt. 'Sterker nog; wel 80 procent van onze leden zijn vrouw!' vertellen Patrick Baart en Marcel Boellaard van Tuyl, eigenaren van PR-Boxing. Wat maakt dat boksen bij PR-Boxing zo populair is bij vrouwen?

Bij PR-Boxing bestaan de groepslessen uit maximaal tien personen. Hierdoor kunnen trainers Patrick en Marcel iedereen een goede begeleiding bieden. Dit is van belang om de vele technieken goed te leren beheersen, want boksen heeft meer te maken met techniek dan met kracht. 'Vooral de trainingen in de ochtend worden door vrouwen gevolgd. De kinderen zijn dan op school en na een uur bokstraining begin je fit en energiek aan je dag', legt Patrick uit.

PR-Boxing staat bekend als een sportschool met een lage drempel. 'Het beeld van stoere gespierde mannen in een boksgevecht is bij ons absoluut niet van toepassing. Als er een damestraining is geweest dan wordt er hier nog gezellig koffie gedronken en over de kinderen gepraat hoor', lacht Marcel. Overigens zijn bokstrainingen voor kinderen ook zeer in trek. Niet om te leren vechten maar om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Zelfvertrouwen wordt niet bepaald door wat je kunt, maar door wat je uitstraalt. Bij PR-Boxing heeft een bokstraining niets met vechten te maken en is daarom geschikt voor het hele gezin. Dus trek de stoute (bokshand)schoenen aan en meld je aan voor een proefles! (Wellicht een leuke kadotip voor de feestdagen?); www.pr-boxing.nl.