Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth)
Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

DOORWERTH – Op donderdag 27 december en vrijdag 4 januari (van 14.00-15:30 uur) kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek.

Kasteel Doorwerth is in de dertiende eeuw ontstaan. Eén van de eerste bewoners was ridder Hendrik van Doorenweerd. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was…

De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf vier jaar. De rondleiding duurt één tot anderhalf uur. Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.

Kosten: 14,50 euro, kinderen 4 - 18 jaar 8,25 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen 3,00 euro op vertoon op vertoon van jaarkaart.

Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2b in Doorwerth. Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth.

Met spoed kaartspelers gezocht

ARNHEM - "Wij zoeken met spoed mensen die mee willen klaverjassen (minimaal vier) en mensen die mee willen jokeren."

"Onze kaartclub bestaat door ziekte en overlijden nog maar uit vier mensen die klaverjassen en vijf mensen die jokeren. Elke maandagavond om 19.30 uur vindt dit plaats in wijkgebouw Vredenburcht aan de Slochterenweg 29 in Arnhem-Zuid. We spelen in een gezellige sfeer zonder het mes op tafel. Voor info kunt u mailen naar: martha.de.vos@hotmail.com of bellen naar 026 3232321."

Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth)