Afbeelding

Computershop Arnhem:

ook voor een veiligere computer!

ARNHEM - De afgelopen jaren is er veel te doen over cybercriminaliteit. Vroeger had de gemiddelde computergebruiker alleen maar last van virussen die de computer langzamer maakte. Tegenwoordig zijn de bedreigingen erger: cybercriminelen proberen bij uw bankgegevens te komen of ze wissen uw bestanden. Wat kunt u doen om veiliger uw computer te gebruiken?

Houdt uw Windows-versie actueel . Als u telebankiert of online shopt is het zeker niet meer aan te raden met verouderde versies te werken. Gebruik een volledige ge-update versie van Windows 7, 8 of 10.


Gebruik een goede virusscanner. Gratis virusscanners beschermen u wel, maar niet zo goed als betaalde scanners. Computershop Arnhem is al jaren lang zeer tevreden over Norton Security. Vanaf 29,99 euro bent u al een jaar beschermd met dit pakket.

Kijk uit met het downloaden van software. Als u software van internet gaat downloaden, zorg dan dat u 100% zeker weet dat u software van een betrouwbare bron binnenhaalt. Bij voorkeur van de website van de maker zelf.

U wordt niet en nooit gebeld door Microsoft! Nog steeds zijn er mensen die een gebrekkig Engels sprekende medewerker van Microsoft aan de telefoon denken te hebben. In werkelijkheid gaat het om cybercriminelen die doen alsof uw computer vol met virussen zit. Trap er niet in en hang de telefoon direct op!

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, Arnhem, www.computershoparnhem.nl.