Haarlems Korendag. (foto: Marjan Koudijs)
Haarlems Korendag. (foto: Marjan Koudijs) Marjan Koudijs

Inmiddels ten burele van LWMK

HUISSEN - Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat in Huissen het Mannenkoor Sint-Caecilia werd opgericht.

In 1976 werd de naam gewijzigd in Huissens Mannenkoor en vanaf 2007 heeft dit voortreffelijke koor de naam 'Lingewaards Mannenkoor'. Wat we afkorten als LWMK zoals u reeds bemerkte in de kop van dit artikeltje van 1625 tekens. Er is wat te vieren!

Er wordt overlegd, er wordt gebeld en… er wordt vergaderd. Vragen, zoals daar zijn: wanneer, zaterdag of zondag, kan de dirigent, kan de pianist(e), welke locatie en is die beschikbaar. En zo nog een rij vragen meer. Er wordt gezocht naar oude foto’s, krantenartikelen, notulenboeken (zijn we al op het spoor!).

Gaan we oud-leden uitnodigen? Nodigen we bevriende koren uit? Is er nog meer documentatie te vinden? En we zoeken nog meer! We zoeken nog een paar enthousiaste zanggenoten, als het kan in de tenor-hoek, maar moet niet. Iedereen die wil en kan is welkom. Dit is natuurlijk je kans a: om met te zingen met een geweldig koor en b: om ook middelpunt te zijn van een eeuwfeest!

Wat dacht je daar van? Reageren kan bij Theo Vermaas, telefoon 026 3257408 of bij ondergetekende op nummer 06 53966931. De locatie is het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen en op dinsdagavond repeteren we van acht tot tien uur. Je doet jezelf er een enorm plezier mee!