Ingezonden brief

Zijn de auto's vogelvrij in de wijk Campus Veste in Schuytgraaf?

Recent zijn wij de dupe geworden van een aanrijding met een spelend kind. Gelukkig kan iedereen het na vertellen én zijn er geen slachtoffers gevallen, maar het heeft mij wel aan het denken gezet.

Als dit ons is overkomen, kan het een ander ook overkomen en de situatie in ogenschouw nemende, is dit voor iedere automobilist een situatie waar men zeer alert op moet zou zijn. Of blijft de gemeente hier in gebreke? Wat is er gebeurd?

Rijdende op de Scheepvaart met een slakkengangetje van rond de 20-25km p/u komt er een fietsertje uit een steeg plotsklaps de weg op gereden. Volledig in zijn spel opgaand en achtervolgd door zijn vriendje. Hij heeft onze auto niet gezien door de geparkeerde auto’s langs de weg en door het slechte zicht op diezelfde weg. Toen hij onze auto eenmaal zag, was het te laat en botste hij met volle vaart tegen de zijkant op. Gelukkig stond hij snel weer op en na de eerste schrik bleek het allemaal mee te vallen. De schade aan de auto is materieel en kan opgelost worden, maar de schrik! Niet iedereen houdt rekening met spelende kinderen, terwijl ook de snelheid nogal eens te wensen overlaat.

Het speeltuintje in het midden tussen twee wegen aan weerszijde is ook niet echt ideaal. De mogelijkheid die nu geboden wordt om zo de stoep af te rennen, zorgt ervoor dat het vast en zeker nog eens zal gebeuren. De vraag is alleen wanneer. De gemeente kan hier de veiligheid echt optimaliseren door te zorgen voor veiligheidshekken die de snelheid uit rennende en fietsende kinderen haalt, of moet er eerst een dode vallen voordat we in actie komen?

Mevrouw Noordam een bezorgde bewoonster uit de Schuytgraaf