(foto: Ilse Tum)
(foto: Ilse Tum) Ilse Tum

De muzikale ontmoeting wint prijs

REGIO - De muzikale ontmoeting, bestaande uit acht enthousiaste jonge mensen, voert muzikale avondprogramma's uit in verzorgingshuizen en hospices in de omgeving van Nijmegen.

Met hun dienst 'De muzikale nachtzoen' hebben ze onlangs de Noorderlichtprijs gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door Stichting Als & Dan aan inspirerende initiatieven in de palliatieve of terminale zorg, die direct de terminaal zieke medemens (en diens naasten) ten goede komen.

De avond of nacht kan een moeilijk en soms beangstigend moment voor hospicebewoners zijn, tijdens een uitvoering van de muzikale nachtzoen proberen wij dit te verzachten. Voor mensen met dementie kan de onrust juist aan het einde van de middag en in de avond toenemen, het zo geheten 'sun-downfenomeen'. "Wij gaan dan met ze in een kring zitten en zingen avond- en wiegenliedjes voor en met ze. Aan het einde zingen we iedereen persoonlijk toe, dit geeft bijzondere en ontroerende reacties. Er zijn vaak waardevolle momenten tijdens de muzikale nachtzoen waarin er samen gezongen kan worden, even ontspannen kan worden, mensen geraakt worden of afgeleid worden van de situatie waarin ze zich in bevinden."

Het team is zeer vereerd en trots dat ze deze prijs en erkenning hebben gekregen en hopen dat ze nog op vele plekken deze bijzondere optredens mogen verzorgen. Meer informatie staat op www.demuzikaleontmoeting.com.