Schaakles bij ASV. (foto: Erik Wille)
Schaakles bij ASV. (foto: Erik Wille) Erik Wille

In Nederland schaken 200.000 mensen

Wereldwijd kunnen 600 miljoen mensen schaken

ARNHEM - Wereldwijd kunnen zo'n 600 miljoen mensen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de regels en schaken naar schatting 200.000 mensen Maar als 2 miljoen mensen de regels kennen, dan kent een veelvoud daarvan de regels niet. ASV wil daar wat aan doen.

Vanaf 25 oktober organiseert de Arnhemse schaakclub een gratis schaakcursus, waarin spelenderwijs de basisregels van het schaken uitgelegd worden. Ook als de regels al bekend zijn, kan meegedaan worden om meer over de wonderen van de mooie schaaksport te leren. De gratis cursus wordt zes donderdagen op rij van 18.30 tot 19.45 uur gegeven in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

"Wij geven al jaren twee keer per seizoen zo'n cursus van zes lessen. En dat loopt erg goed", aldus ASV-voorzitter Erik Wille. "De deelnemers hebben een totaal verschillende reden om mee te doen. Vaders en moeder schuiven aan om met hun kind te kunnen schaken. Opa's en oma's om met hun kleinkinderen te kunnen spelen, maar ook mensen die doorstromen naar het wedstrijdschaak. Erg leuk die diversiteit." Aanmelden voor de cursus kan bij Kees van Keulen: keesvankeulen@planet.nl (ook voor meer informatie).

Na de cursus bestaat de mogelijkheid om vervolglessen af te spreken. "De vervolglessen zijn ook erg leuk. Het gaat er allemaal erg gemoedelijk aan toe. De lessen worden serieus gevolgd, maar er wordt ook veel gelachen en dat onder het genot van een kopje koffie of thee." Meer info staat ook op https://www.asv-schaken.nl/schaakcursus-voor-beginners.