Witte Wieven. (foto: Kasteel Doorwerth)
Witte Wieven. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

's Avonds dwalen door het kasteel

DOORWERTH - Op zaterdagavond 17 november opent kasteel Doorwerth de deuren voor een spannend en interactief bezoek aan het kasteel. In samenwerking met Nachttheater uit Arnhem ontvouwt zich een spannend verhaal “Het Offer” door de schaars verlichtte ruimtes van het kasteel.

Elke 17e dag van de maand vindt er een offer plaats. De zon is onder, de avond valt. Het museum is al gesloten, alle lichten zijn uit. Zij die werkzaam zijn in het kasteel kijken angstig door de ramen naar buiten. Het is de zeventiende, alweer. Vorige maand ging het mis, er werd te weinig betaald. Daarom zal er nu dubbel betaald moeten worden. Zo niet? Dan laten ze hen nooit met rust. Wie vraag je? Ooit gehoord van de Witte Wieven…?

Een interactieve zoektocht

Voor de vijfde keer organiseert kasteel Doorwerth samen met Nachttheater (Arnhem) een interactieve tocht langs verschillende personages en spannende puzzels. De deelnemer moet zelf het mysterie ontrafelen en er zelf achter komen wat er nu echt aan de hand is. Uniek is dat de bezoeker - door steeds keuzes te maken - zelf het verloop van het verhaal bepaalt. Eindigt de avond zoet - of juist bitterzoet? Dat is aan de bezoeker. Spannend voor jong en oud (vanaf 7 jaar).

De zoektocht is zaterdag 17 november tussen 19:00-23:00 uur (vertrek groep elke 30 minuten tussen 19.00 en 21.30 uur) en duurt 1,5 uur. Kosten: volwassenen tien, kinderen tot 18 jaar, Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen & studenten zes euro

Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2 in Doorwerth. Informatie en reserveren: www,glk.nl/doorwerth.

Afbeelding