Word vrijwilliger bij Old-School Vreedenhoff!

ARNHEM - Bij woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem is de allereerste Old-School van Nederland geopend. Bij dit programma oefenen deelnemers, zoals jongeren en vrijwilligers, om als 'kennisdetective' informatie te verzamelen die niet voor de hand ligt; een waardevolle innovatievaardigheid die zij vervolgens in hun eigen leven weer in kunnen zetten.

De deelnemers gaan hiervoor in gesprek met de ouderen en reconstrueren hun levensverhalen door het bezoeken van plaatsen, het verkennen van voorwerpen en door het raadplegen van online en offline informatiebronnen. Vervolgens brengen zij de verhalen weer tot leven, bijvoorbeeld door een eindpresentatie voor de ouderen en elkaar, of door het bereiden van oude (gevonden)recepten.

Waarom meedoen? U draagt bij aan een uniek en nieuwprogramma in de zorg en het zichtbaar maken van de grote meerwaarde van de ouderen. U ontdekt bijzondere verhalen en kennis van de bewoners, bijvoorbeeld over de geschiedenis, ambachten en Arnhem. U kunt zelf een focus kiezen binnen het programma (bijvoorbeeld op muziek, koken, jongeren, onderhoud of de redactie). U werkt samen met personen van verschillende generaties en achtergronden, inclusief scholieren en studenten van omliggende (hoge)scholen en universiteiten. U bent echt onderdeel van het team en wordt uitgenodigd om mee te denken en te doen vanuit uw eigen interesses en mogelijkheden. U kunt zelf kiezen wanneer en hoe vaak u komt.

Vragen of interesse? Mail dan naar oldschool@vreedenhoff.nl of bel 026 3846500 Vreedenhoff woon-zorg- en activiteitencentrum is gevestigd aan de Esperantolaan 2 in Arnhem.