"Ik werk van hart tot hart"

Amare Memoria uitvaartverzorging: recht uit het hart

DUIVEN – Loes Jonkers heeft haar roeping gevonden. De 33-jarige Duivense koos met heel haar hart voor het zelfstandig ondernemerschap in de uitvaartbranche. Een schot in de roos: met Amare Memoria uitvaartverzorging maakt ze de naam van haar bedrijf helemaal waar.

Amare Memoria. Oftewel in liefdevolle herinnering. Loes Jonkers maakt van elk overlijden een afscheid dat recht doet aan iemands leven. Niet het geijkte plakje cake bij de koffie, maar een persoonlijke vormgeving aan verlies. Afscheid nemen recht uit het hart. Met betrokkenheid, oprechte gastvrijheid, respect, ruimte en tijd voor de nabestaanden om in alle rust praktische keuzes te maken, tijd te nemen voor emoties en passend afscheid te kunnen nemen. Loes Jonkers: "Iedere situatie is anders, iedere familie of gezin is uniek en heeft een eigen verhaal." Hoe verdrietig een afscheid vaak ook is, het levert Loes Jonkers veel zingeving op. "Dit voelt als thuiskomen. 'Je werkt van hart tot hart'. Dat is het mooiste compliment dat ik onlangs kreeg van een nabestaande."

Iedereen kan 24/7 bij Loes Jonkers terecht ongeacht welke uitvaartverzekering men heeft. Ook vóór een overlijden. "Steeds meer mensen bespreken hun uitvaart in een voorgesprek. Dat geeft rust, mensen vinden het fijn dat hun wensen gerespecteerd worden na hun overlijden en dat er voor de nabestaanden veel geregeld is. Ik luister en vertel wat er kan en mag, alles om het zo persoonlijk mogelijk te maken." Eén van die mogelijkheden is een opbaring met Bio Sac 200, een nieuwe en natuurlijke manier van opbaren, die een koelplaat overbodig maakt. Hierbij worden zakjes op de buik van de overledene geplaatst die het ontbindingsproces vertragen en het lichaam op kamertemperatuur houden. "De overledene blijft hierdoor aaibaar. Nabestaanden ervaren dat als zeer prettig." Amare Memoria uitvaartverzorging: omdat afscheid nemen meer is dan alléén een mooie uitvaart.

Amare Memoria uitvaartverzorging, Waterrus 9, Duiven; info@amarememoriauitvaart.nl; 06 48895895.