Afbeelding

Veertig jaar Sonsbeekvlotconcerten

ARNHEM - Na diverse optredens met jazz- en bigbandmuziek en de (traditionele) blaasmuziek worden de concerten op het vlot in Arnhems mooiste stadspark Sonsbeek voortgezet met nog meer optredens.

De concerten beginnen zondags om 12.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het drijvend podium van Sonsbeek Vlotconcerten ligt in de grote vijver van het Sonsbeekpark voor Brasserie De Boerderij. De komende concerten worden onder meer verzorgd door De Jazzkids & Salsaband Orquesta Catambú Arnhem (zondag 1 juli), Mainstream Connection (zondag 8 juli in Steile Tuin), Bull Town Band (zondag 2 september) en Die Orginaler Maastaler (zondag 9 september).

Sonsbeek vlotconcerten
De Vlotconcerten maken al veertig jaar deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. In 1978 is de serie opgestart door de gemeente en VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Sinds 2005 was Paul Wijtvliet de drijvende kracht. Per 2018 hebben de Stichting Sonsbeekfestival en Natasha Beijer het stokje overgenomen.

Speciaal voor de 40e editie van de Sonsbeekvlotconcerten is een Facebookpagina gelanceerd met de naam 'Sonsbeekvlotconcerten'. Op deze Facebookpagina staan de data van alle vlotoptredens en zijn (archief)foto's te bekijken. Op de site staan verder toeristische wetenswaardigheden over Arnhem en het Sonsbeekpark.


De reeks concerten voorziet in de behoefte van veel amateurmuziekgroepen om zich op een goed podium te kunnen presenteren. Met het oog op het gewijzigde subsidiestelstel van de Gemeente Arnhem, is het bestuur van de Stichting Sonsbeekfestival in samenwerking met Natasha Beijer hard aan het werk om ervoor te zorgen dat ook in 2019 de Vlotconcerten kunnen worden gegeven. Het bestuur gaat verder met een commissie de continuïteit en kwaliteit van de deelnemende orkesten bewaken. De stichting is verheugd dat Guus Tangelder, Menno Romers en Jan-Joris Heling hun expertise willen inzetten en deel zijn gaan uitmaken van deze commissie.

Waar en wanneer
Zondag 1 juli 2018 - De Jazzkids & Salsaband Orquesta Catambú Arnhem
Zondag 8 juli 2018 - Mainstream Connection (let op locatie: Steile Tuin)
Zondag 2 september 2018 - Bull Town Band
Zondag 9 september 2018 - Die Orginaler Maastaler
Locatie: Sonsbeekpark, podium in grote vijver nabij Brasserie de Boerderij, Parkweg 2, 6815 DJ, Arnhem, www.sonsbeekvlotconcerten.wordpress.com