Foto: Rob Slepicka
Foto: Rob Slepicka

Gilde Stadswandeling Arnhem

ARNHEM - In juli biedt Gilde Stadswandeling Arnhem weer een keur aan wandelingen. Deskundige gidsen verzorgen iedere woensdag, donderdag, zaterdag én op zondag 8 juli een aangename rondleiding.

Iedere woensdag grote slagwandeling. De grote slag, die Arnhem voorgoed veranderde en WO2 helaas niet kon beëindigen. We lopen langs vele plekken, waar dat verleden zijn sporen naliet. We vertellen van de strijd en de evacuatie, die erop volgde. Wie was mevrouw van Limburg Stirum? Start: 14.00 uur, Airborne at the Bridge, Rijnkade 150.

Iedere zaterdag stadswandeling. De binnenstad van Arnhem biedt veel aan historisch en cultureel erfgoed. Tijdens een wandeling door de stad maakt u kennis met de bewogen Arnhemse geschiedenis en de vele bezienswaardigheden in de stad en hoort u verrassende verhalen.
Start: Let op de tijd: 11.00 uur, Sabelspoort, Markt 11.

Donderdag 5 juli wandeling Spijkerkwartier. Het Spijkerkwartier is gebouwd na het slechten van de stadsmuren. Het is een wijk met een roemruchte geschiedenis, maar ook met prachtige panden uit de 19de eeuw, met onverwachte binnentuinen en verrassende sporen van beroemde Arnhemmers. Start: 14.00 uur Musis Sacrum, Stadskiosk Velperplein.

Zaterdag 7 juli Stadsblokkenwandeling. Thema 'Over grenzen van Gelderland'. Start: 14.00 uur Rijnkade 62, voetveer Stadsblokkenwerf.

Donderdag 12 juli Wandeling Klarendal. Klarendal, ontstaan doordat de arbeiders van destijds huisvesting zochten buiten de stadsmuren, is de eerste stadsuitbreiding in de 19de eeuw. Het is een echte volkswijk met veel sociale woningen. Sinds een aantal jaren is de wijk het modekwartier van Arnhem. Start: 14.00 uur, Posttheater, Rosendaalsestraat 27.

Donderdag 19 juli Wandeling Burgemeesterswijk. Is gebouwd rond 1900. Kenmerkend zijn de grote huizen en het bijzondere stratenplan met steeds uitzicht op het Sonsbeekpark. Alle bouwstijlen vanaf 1880 komen er voor. Start: 14.00 uur, Molenplaats, Zypendaalseweg 24a.

Donderdag 26 juli Wandeling Arnhem Centraal. Arnhems nieuwste architectonische parel, inmiddels in de top vijf van de moderne wereldarchitectuur. Het heeft een bijzondere vorm en zit vol futuristische technieken. Start: 14.00 uur, Stationshuiskamer.

Kosten: volwassenen vier euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag kan men met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders. Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a. Kosten: volwassenen vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Ons aanbod bestaat uit ongeveer 25 verschillende wandelingen, maar ook combinaties zijn mogelijk op aanvraag. Specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen ook met ons op verkenning door Arnhem.

Zie voor uitgebreide toelichting en het volledig aanbod: www.wandeleninarnhem.nl.