Activiteiten voor Indische en Molukse ouderen

ARNHEM - Rumah Baru is een burgerinitiatief ontstaan in Arnhem-Zuid en sinds 3 mei een stichting. "Als stichting zijn wij vooral gericht op de Indische- en Molukse ouderen. Ouderen uit andere culturen zijn bij ons uiteraard ook van harte welkom."

Rumah Baru organiseert eventueel met andere instellingen zoals Rijnstad, Kunstbedrijf Arnhem, Multiculturele Vrouwen Arnhem, SIZA, SWOA, Pleyade, Nusantara Zorg, Rumah Kita en Rumah Impian Kita Arnhem gezamenlijke activiteiten. "Ons doel is om ouderen (maar ook jongeren zijn welkom) door muziek, dans en creatieve activiteiten samen te brengen. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd zélf de instrumenten op te pakken (denk aan ankloeng- / krontjong-muziek). Ook komen verscheidene dansstijlen van de verschillende eilanden aan bod, zoals het linedance (potjo-potjo).

We bieden onze Indische en Molukse ouderen creativiteit. Zo bieden we in samenwerking met onder andere het Kunstbedrijf workshops aan op het gebied van tekenen, schilderen, aquarellen en sieraden maken. Daarnaast organiseren wij lezingen en culturele middagen. Denk aan het bezoeken van een museum, een toneelvoorstelling of een gezellige spelletjesmiddag. Bij het samenzijn hoort natuurlijk ook gezellig samen eten. Elke vierde vrijdag van de maand is er een Ramé Ramé Bersama. De locatie waar het wordt gehouden is bij AC Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45 in Arnhem.

Hoe willen we dit voor elkaar krijgen? In de eerste plaats maken vele handen licht werk. Dus heeft u interesse om ons te helpen, schroom niet om ons aan te spreken of te bellen", aldus Danny Zonnenberg-Rijnardus (06 50422685) en Rieke Rieksen-Delhaye (06 28706192). Meer informatie staat op www.rumahbaru.nl.