Verkoopkraam met moestuinplantjes
(foto: Niek van Veen-Aerts)
Verkoopkraam met moestuinplantjes (foto: Niek van Veen-Aerts)

IJsheiligenmarkt De Steenen Camer

ARNHEM - Zaterdag 12 mei van 10:00 tot 15:00 uur is er bij het boerderijcomplex van De Steenen Camer bij de volkstuinen aan het Hannesstraatje (Drielsedijk, Arnhem-zuid) de jaarlijkse IJsheiligenmarkt. De IJsheiligenmarkt is min of meer de start van het tuinseizoen. De jonge plantjes kunnen nu zonder veel gevaar voor nachtvorst buiten worden uitgeplant.

"Onze groente- en kruidenplantjes zijn bijna allemaal opgekweekt in onze eigen biologische kwekerij of anders wel door de biologische plantjeskwekerij van Jongerius. Ze zijn uitermate geschikt voor de moestuin maar ook voor uw achtertuintje of balkon. Ook hebben we zachtfruit-struikjes, meloen-, pompoen-, courgetteplanten en vele soorten tomaten-, peper- en paprikaplanten. De geënte komkommerplanten worden in heel Arnhem en omstreken geroemd!

Voor eenjarige plantgoed voor de bloementuin bent u bij ons ook aan het goede adres; geraniums, lobelia, afrikaantjes, begonia’s, margrieten, petunia’s en nog veel meer. Maak uw tuin weer fleurig en zonnig.

Zo net voor moederdag kan de tuin nog even vrolijk gemaakt worden en de bloembakken gevuld. De benodigde potgrond en bemestingsartikelen zijn bij ons eveneens biologisch en van zeer goede kwaliteit. "We hebben koemestkorrels en kalkkorrels ook per kilo, ook goed voor de rozen, aardbeiplanten en het gras. Verder zijn er diverse kramen met overige tuinbenodigdheden, fruit en andere biologische artikelen uit de streek zo ook lekkere biologische hapjes. U slaagt hier vast en zeker voor een prachtig of lekker moederdagcadeau. De toegang is gratis.