Foto: ReversePixel Photography
Foto: ReversePixel Photography

Maak kennis met de honingbij

BETUWE - Landerij De Park organiseert samen met imkervereniging Oost-Betuwe voor de tweede keer de cursus Kennismaken met de Honingbij. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die iets over bijen willen weten maar (nog) niet zelfstandig bijen willen gaan houden.

De cursus bestaat uit twee theorieavonden en één praktijkbijeenkomst. De theorieavonden zijn op dinsdag 15 en 29 mei op Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Aanvang 20.00 uur. De theorielessen gaan over de anatomie van de honingbij, het bijenvolk, het gedrag van de bij, bijenproducten zoals honing en was en de betekenis van de honingbij.


De datum van de praktijkbijeenkomst in de periode mei/juni wordt in onderling overleg vastgesteld. De zaterdag heeft daarbij de voorkeur. Tijdens de praktijkles wordt een imker bezocht, die laat zien en vertelt wat er zoal komt kijken bij het houden van honingbijen. De docent is Adriaan van Egmond. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Kosten en inschrijven
De kosten bedragen 35 euro. Donateurs van Landerij De Park betalen 30 euro. Aanmelden kan via een mail naar info@landerijdepark.nl. Na aanmelding ontvangt men een berichtje over de wijze van betalen.