Finalisten Talentenbende OBC Elst 2018
Finalisten Talentenbende OBC Elst 2018

OBC Elst Got Talent in De KIK!

ELST - Op dinsdagavond 24 april vond de zevende Talentenbende plaats van OBC Elst. Deze avond wordt elk jaar met veel passie georganiseerd om talenten te ontdekken, deze verder te ontwikkelen, maar ook om leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen.

38 leerlingen toonden hun talent met spectaculaire optredens in een uitverkocht theater De KIK. De avond werd geopend met een dans van een oud-leerling /oud-winnaar van de Talentenbende. Een zelfgeschreven rap, acrobatiek, Kempo, pianospel, zang, drum, dans en nog veel meer betoverden het publiek en de jury. Alle deelnemers tegelijk zongen een meerstemmig lied, dat zij vorige week tijdens een 'The Voice of Holland'-workshop hadden geleerd.

De jury: Wes Leurs, mevrouw Sluijters, Dewi van der Duim en mevrouw Hendriks beoordeelden de presentaties. Er waren totaal zeven prijzen verdeeld over drie categorieën: zang, dans en muziek/ diversen. In categorie zang werd de derde prijs gewonnen door Myrthe Hermsen met 'Malibu', Senna Liebrand won de tweede prijs met 'Love yourself'. De eerste prijs was voor Bo Leurs en Michelle Iedema met 'Jij ben de liefste'. Categorie dans: India Hendriks overtuigde met een indrukwekkende, expressieve dans. In de categorie muziek/diversen won Beau van der Duim met een Kempo optreden de derde prijs. Tweede Werd Michelle Iedema met een geweldig pianospel en gewonnen heeft Jesse van Silfhout met een spetterend drumsolo.

Het OBC Elst heeft weer een succesvolle Talentenbende neergezet en laten zien hoe veelzijdig en creatief de leerlingen zijn en de school zelf is!

Dauwtrappen met de fiets vanaf landgoed Warnsborn

ARNHEM – Sta op Hemelvaartsdag vroeg op om te gaan dauwtrappen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt fietsliefhebbers op donderdag 10 mei mee vanaf landgoed Warnsborn over de Zuidoost-Veluwe.

Deze fietstocht blijft zo veel mogelijk weg van wegen met auto's en voert de deelnemers over kleine paden en landweggetjes. De tocht gaat langs diverse plekken van historische waarde en allerlei landschappen: eikenhakhoutcultuur, oude boeren landerijen, fraaie uitzichten, mogelijk zelfs nog wild (ree, hert, wild zwijn) en toros bravos. Deelnemers dienen hun eigen fiets en eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Start: 7.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Duur: 3,5 à 4 uur. Afstand is 33 km. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt, 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff, 06 - 23218416.