Bridget en Robin Vermeer
Foto: Debby Vermeer
Bridget en Robin Vermeer Foto: Debby Vermeer

Arnhemse zusjes Vermeer succesvol tijdens Ranomi Cup in Den Haag

ARNHEM - Van 6 - 8 april was het Haagse Hofbad het toneel voor de Swim Cup Den Haag. Een groot deel van de Nederlandse zwemtop én de paralympische top kwam aan de start en het weekend kende talloze hoogtepunten. Ook de Arnhemse zusjes Bridget en Robin Vermeer zwommen de sterren van de hemel en kwamen tot bijzondere prestaties.

Op vrijdag streden de beste juniorenzwemmers om de nationale titels op de langste afstanden. De twaalfjarige Bridget werd knap derde van Nederland op de 800M vrije slag in een nieuw persoonlijk record van 9.58.13.

Op zondag was de Ranomi Cup voor Unicef het belangrijkste side-evenement. Ambassadeur Ranomi Kromowidjojo werd verrast met een vette cheque voor Unicef. De jonge deelnemers bleken door sponsoracties veel geld opgehaald te hebben, terwijl ook de startgelden volledig ten goede kwamen aan Unicef.

Voor Robin en Bridget Vermeer werd het een prachtige middag. Robin zwom liefst drie persoonlijke records. Op de 100M rugslag was ze goed voor een achtste plaats in een supertijd van 1.29.54, terwijl haar tijden van 1.24.14 op de 100M vrije slag en de 1.48.07 op de 100M schoolslag er ook mochten zijn! Bridget zwom de 100M vrije slag in 1.05.19, terwijl ze voor de 100M schoolslag 1.23.12 nodig had. Goed voor een toegangsticket voor de finale die bestond uit de 200M wisselslag. Na een bloedstollend spannende race was de bekroning opnieuw een tweede plaats in een schitterende tijd van 2.38.00 én een prijsuitreiking door Ranomi Kromowidjojo!