Oproep dichters en beeldend kunstenaars

OOSTERBEEK - Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland organiseert een wedstrijd voor dichters en beeldend kunstenaars. Inzendingen, gedichten en foto’s van de kunstwerken, dienen op 27 mei 0.00 uur binnen te zijn.

Het jaarlijks poëziefestival wordt in 2018 gehouden op zondag 26 augustus van 13.30 - 17.30 uur in Park Hartenstein in Oosterbeek. De winnaar van de dichtwedstrijd ontvangt de Citer-poëzieprijs 2018 en een boekenbon van 100 euro. Het in te sturen gedicht (maximaal drie per dichter) moet passen bij het thema ‘Het Park Vertelt’.

Beeldend kunstenaars uit de gemeente Renkum en omgeving worden uitgenodigd een foto in te sturen van een kunstwerk dat is geïnspireerd op ‘Het Park Vertelt’ De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 100 euro. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tien gedichten en tien beeldende kunstwerken worden genomineerd; daaruit wordt bij elke wedstrijd één winnaar gekozen.

Op 26 augustus dragen de genomineerde dichters hun gedicht voor en er wordt een expositie ingericht voor de genomineerde kunstwerken. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens het poëziefestival. Het wedstrijdreglement staat op de website:www.hetparkvertelt.nl. Inzendingen en vragen over de wedstrijd kunnen per e-mail naar: hetparkverteltfestival@gmail.com. Meer informatie staat op http://hetparkvertelt.nl/ programma-2018.