Afbeelding

Dorcas kledinginzameling

ARNHEM - Het Dorcas depot in Arnhem houdt op zaterdag 14 april een kledinginzamelingsactie. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan kleding worden afgeleverd bij aan Graanhoeve 25 in Arnhem-Zuid. Naast kleding kunnen mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt kan ervan verzekerd zijn dat de kleding een goede bestemming krijgt en de opbrengst ervan bij de allerarmsten terecht komt. Bij het Dorcas depot (www.dorcasarnhem.nl, 06 48090786) wordt de fairtradekoffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te bestellen via www.woordendaad.nl/koffie of bij het Dorcas depot. Met de aankoop worden de boeren in Nicaragua ondersteund.

Bij Dorcas werken we samen aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen. Met de verkoop geeft Dorcas uw kleding een ‘tweede leven’ en de opbrengst maakt dit levensveranderende werk mogelijk.

Voor de meest kwetsbaren, zoals ouderen en mensen met een beperking, richten we sociale vangnetten op. We mobiliseren anderen in de gemeenschap om naar hen om te zien en ze te helpen. Zo is hulp gegarandeerd - ook naar de toekomst toe - en is men opgenomen in de gemeenschap.