Afbeelding

Verjaardagsactie 11-jarige Jerome brengt ruim 750 euro op

ARNHEM - De 11-jarige Jerome vierde twee weken geleden zijn verjaardag en net zoals voorgaande jaren vraagt hij donaties voor een school in zijn geboortedorp N'Zérékoré in Guinee.

Sinds zijn eerste verjaardag in Nederland, drie jaar geleden, vraagt Jerome om geld te doneren aan de Jerome Damey foundation, om zo een steentje bij te dragen aan de bouw van een school voor zijn achtergebleven vriendjes in zijn geboortedorp. Op zijn verjaardagsfeestje waren veel van zijn vriendjes aanwezig. Zij konden genieten van traditionele Guinees gebak: cornbread (soort cake) en Afrikaanse oliebollen, daarnaast was er voor de ouders rijst en bami met verschillende vlees- en groentegerechten.

Na het eten begon het feestje pas echt, de dj zette de volume op honderd procent en er was een stoelendanswedstijd en voor wie het beste kon Swishen (nieuw soort dansje). De avond werd afgesloten met het tellen van de opbrengst van die avond: De verjaardagsactie heeft in totaal 255 euro opgebracht. De volgende dag belde de penningmeester van de Jerome Damey-foundation en vertelde dat er nog eens 500 euro gedoneerd was en dat er nog steeds donaties binnenkomen.

Wilt u Jerome ook helpen? Doneer dan een bedrag naar keuze naar bankrekening NL 95 INGB 0006 3703 37 ovv Verjaardag Jerome. De Jerome Damey-foundation heeft een verklaring van de belastingdienst dat zij wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor meer informatie: www.jeromedamey-foundation.nl.