Vrijwilligers aan het werk tijdens NLdoet (foto: Gytha van der Veer)
Vrijwilligers aan het werk tijdens NLdoet (foto: Gytha van der Veer)

NLdoet vrijwilligers pimpen Stadslandbouw Mooieweg

ARNHEM - In een aangenaam lentezonnetje staken circa 25 vrijwilligers op zaterdag 10 maart de handen uit de mouwen bij Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid. Ze deden mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Samen schilderden zij kozijnen, hingen rolgordijnen op, plaatsten een schutting en plantten fruitstruiken, kruiden en bloemen.

De keet en het terrein aan de Mooieweg 17 zien er dankzij de actie nu piekfijn uit. Stadslandbouw Mooieweg is heel blij met alle hulp en het resultaat. De Voedselbank Arnhem steunde de activiteit door een pakket met lunch-ingrediënten te doneren. Daar werden heerlijke pannenkoeken van gebakken.

Gezellige dag
Voorzitter Tom de Koning: “Het was een hele gezellige dag en we hebben onze hele klussenlijst af kunnen werken. We kregen hulp van de studenten van Christelijke studentenvereniging Ichthus uit Arnhem. Twee moeders uit de wijk kwamen meehelpen met hun drie kinderen. Die laatste hebben zich de hele dag vermaakt met klusjes en met spelen in de tuin en het ontdekken van wormen en insecten. Ook hielp een scholier mee in het kader van zijn maatschappelijke stage. Die hebben we een hele goede beoordeling gegeven.”

Oranjefonds
Eerder ontving Stadslandbouw Mooieweg een financiële bijdrage van het Oranjefonds voor de nieuwe betonnen kruidenbakken en de grote regentonnen voor hemelwateropvang bij de keet. Tom de Koning: "Dankzij de NLdoet bijdrage konden we nu de laatste puntjes op de i zetten van ons entreeproject. De herinrichting van ons terrein is daarmee nu afgerond. We zijn heel blij met het resultaat.”