Van links naar rechts: coach Maurice Scheers, Koen Heg, Nikki Stens, Victor van Gerven, Merijn te Winkel, hoofdcoach Joyce Ott-Jansen, Elin Henninger, coach Arno Heg, Tigo Renes (foto: Esther Onida)

Vier maal goud en twee maal zilver

op het NK -18 voor Bushi Arnhem

ARNHEM - Zaterdag 10 maart is het NK judo onder 18 jaar gehouden in Tilburg. Zestien Bushi judoka’s hadden zich geplaatst bij de beste judoka’s van Nederland in hun gewichtsklasse. Bushi Arnhem wist maar liefst zes medailles in de wacht te slepen en heeft er vier Nederlands kampioenen bij: Elin Henninger (-48 kg), Tigo Renes (-81 kg), Victor van Gerven (-55 kg) en Merijn te Winkel (-46 kg). Zilver voor Koen Heg (-73 kg) en Nikki Stens (+70 kg).

Victor was heer en meester en er kon dan ook geen misverstand over bestaan; na vier overtuigende ippons was de gouden medaille voor hem. Voor Elin Henninger ging het toernooi voorspoedig en in de spannende finale liet ze zien de betere te zijn.
Tigo Renes ging wedstrijd voor wedstrijd de strijd aan en wist telkens aan het langste eind te trekken. In de finale gaf hij niet op en bleef aanvallen, wat resulteerde in het felbegeerde goud. Merijn te Winkel begon sterk aan het toernooi en vocht zich dominant naar de finale. Daar wist hij, in de laatste 20 seconden, de gouden medaille veilig te stellen. Koen Heg liet zijn enorme kracht gedurende het hele toernooi zien maar wist de finale net niet te winnen, een mooie zilveren plak voor hem. Nikki Stens behaalde door sterk judo verrassend de finale en kon dik tevreden zijn met haar tweede plaats op dit NK.
De overige tien Bushi judoka’s hebben ook geweldig gestreden. Winst of verlies kan soms maar een klein verschil zijn in het judo en dus resulteert een goede partij niet altijd in een podiumplek. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.