Afbeelding

'Van Huis en Haard': een ontmoeting met muzikanten uit het Midden-Oosten

ARNHEM - Op 7 april brengt Projectkoor Gelderland in de Koepelkerk in Arnhem een verrassend concert getiteld ‘Van Huis en Haard’.

Verrassend omdat dit koor van gevorderde amateurs in hun nieuwe project samenwerkt met muzikanten afkomstig uit conflictgebieden in het Midden Oosten. Hiermee is het projectkoor een gedurfde muzikale cross over aangegaan om een wereld in beweging te presenteren. Klassieke westerse stukken en populaire Arabische muziek worden gepresenteerd door Nederlandse zangers en professionele muzikanten uit Syrië. Zoals Nawras Altaky die met zijn Ud onder andere met Caro Emerald in Paradiso stond. Maar ook de talentvolle Ghaeth Almaghoot (klarinet) die op verschillende podia en met bekende artiesten te zien is evenals de internationaal bekende Modar Salama (drums en slagwerk). Verdere muzikale ondersteuning komt van Zita Verbeeck (altviool), Marianne Ratajski (piano) en José Arends (contrabas).


Laat je betoveren op 7 april in de Koepelkerk in Arnhem (Jansplein 60). Aanvang 20.00 uur. Entree 20 euro aan de kassa, 17 euro in de voorverkoop via www.projectkoorgelderland.nl.