Zoeken naar een buis, die

niet op de aangegeven plaats ligt...

GROESBEEK – Vrijdagmorgen is gestart met het zoeken naar een buis die onder de Dorpsstraat moet liggen, maar die niet ligt op de aangegeven plaats.

Enkele weken geleden is loonbedrijf Hubers aan de andere kant van de Dorpsstraat naast het gemeentehuis aan het graven geweest, maar heeft geen buis gevonden. Nu zijn medewerkers van van Mourik uit Waardenburg aan de overkant van het gemeentehuis aan het graven om de kabel op te sporen. Echter op de plaats waar de buis moet liggen volgens tekeningen ligt deze niet.

Er was al een gat en gleuf gegraven van ruim 2,5 meter diep maar zonder resultaat. Het is niet te hopen dat de buis onder het asfalt van de Dorpsstraat ligt. De bedoeling van het zoeken naar de buis is dat de gemeente De Spoorbeek (beekje naast het gemeentehuis) wil verbinden met de beek aan de andere kant van de weg (richting De Spil). De gemeente wil weten op welke diepte de buis ligt. Als deze op de juiste diepte ligt, kan er op een makkelijke manier een verbinding worden gemaakt tussen de beekjes.