Een taalvrijwilliger in het Taalcafé in de bibliotheek. (foto: Marcel Krijgsman)
Een taalvrijwilliger in het Taalcafé in de bibliotheek. (foto: Marcel Krijgsman) Marcel Krijgsman

Samen Nederlands praten in

Taalcafé in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur zit de lange tafel in Bibliotheek Groesbeek vol met mensen die Nederlands willen leren. Tijdens dit ‘Taalcafé’ voeren bezoekers samen met taalvrijwilligers gesprekken in de Nederlandse taal. Ook het spelen van taalspelletjes is een groot succes.

Amal draait aan het rad met letters van het spelletje Pim Pam Pet. “Een sport met een k?”, vraagt ze. “Karate!”, roept Ahmed enthousiast. Naast het met elkaar praten over onderwerpen als eten en drinken, feestdagen en het menselijk lichaam spelen de bezoekers van het Taalcafé vaak taalspelletjes. Door het spelen van Pim Pam Pet, Hollandbingo en Beeldkwartet leren ze steeds weer nieuwe woorden bij.

Het Taalcafé in Groesbeek is in april 2018 van start gegaan. De bezoekers komen oorspronkelijk uit alle hoeken van de wereld, zoals Rusland, Polen, Syrië, Brazilië, Eritrea, Iran, Engeland en Oekraïne. Ook Hamed komt hier graag. “Ik wil graag Nederlandse kranten leren lezen en ook de taalspelletjes vind ik leuk om te doen.” Vrijwilliger Wil vertelt dat de ontmoetingsfunctie een belangrijk aspect is van het Taalcafé. “Sommige mensen zijn in hun eentje naar Nederland gekomen en vinden het fijn om anderen te ontmoeten. We willen vooral dat het gezellige ontmoetingen zijn, er wordt ontzettend veel gelachen!”

Wil je ook beter Nederlands leren en aansluiten bij het Taalcafé in Bibliotheek Groesbeek? Je bent op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur welkom! Meer informatie staat op www.obgz.nl/taalvaardig.