Grenswegen. (foto: website grenspalen)
Grenswegen. (foto: website grenspalen) website grenspalen

Vredesviering op nieuwjaarsmorgen in Groesbeek

GROESBEEK - Zoals elk jaar is er op nieuwjaarsmorgen een gezamenlijke vredesviering in Groesbeek.

Al sinds 2000 organiseert de Werkgroep Vredesinitiatieven in onze gemeente samen met de rk-parochie, de protestantse gemeente en de Bahaï-gemeenschap op de eerste dag van elk nieuw jaar een bijeenkomst in de protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. Dus dit jaar voor de 20ste keer.

Thema is dit keer: 'Op de erfgrens'. Over het kunnen samenleven voorbij je eigen erf. Over het verlangen naar een vreedzame en duurzame toekomst en de noodzaak om die weg met elkaar te gaan. Burgemeester Slinkman zal de viering openen met een toespraak rond dit thema. Ieder die op het ‘erf’ van onze gemeente leeft, is van harte uitgenodigd en welkom.

De viering begint om 11.00 uur. "In aansluiting daarop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Serre, elkaar het goede te wensen in het nieuwe jaar en wellicht al direct handen en voeten te geven aan wat we hebben gehoord en gezegd. We zorgen voor koffie, thee en iets fris. We vragen u om de kosten van deze activiteit te verlichten met een bijdrage bij de uitgang."