(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Hoge Euregio-onderscheiding

voor Theo Giesbers

GROESBEEK - De Groesbeker Theo Giesbers heeft maandagmiddag tijdens de oudjaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn – Waal de Euregio Rijn- Waal-erepenning met oorkonde in ontvangst mogen nemen uit handen van voorzitter Ulrich Francken, burgemeester van Weeze.

Deze erepenning wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse of Duitse inwoner die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de grensoverschrijdende samenwerking. Giesbers zet zich al meer dan dertig jaar in voor de versterking van grensoverschrijdende samenwerking tussen Groesbeek (nu Berg en Dal) en de Duitse gemeenten Kranenburg en Kleve. Zo is Giesbers al vele jaren dirigent van het Ceciliakoor van Wyler, waarvan de leden ook uit de Berg en Dalse kerkdorpen komen. Verder maakt Giesbers zich al vele jaren sterk voor het behoud van het grensoverschrijdende dialect, het plat.

De ceremonie vond plaats in het bijzijn van familie en kennissen in het Rococo-slotje Schmitthausen in Kleef. Theo Giesbers liet in zijn reactie weten het een geweldige eer te vinden dat aan hem de Euregio Rijn – Waalpenning is uitgereikt. In tijden van vrede denkt men niet aan grenzen; laten we hopen dat deze situatie lang zo mag voortduren en dat de Euregio Rijn – Waal daarin nog lang haar rol om mensen met elkaar te verbinden, mag vervullen, aldus Theo Giesbers in zijn dankwoord.