(foto: Piet Spanjers)
(foto: Piet Spanjers) Foto: Piet Spanjers

GROESBEEK-DE HORST – Al vele jaren verzorgt Jan Weijers van cafetaria Any Time aan de Hoge Horst in het kerkdorp De Horst voor wat verlichting in de boom die voor zijn cafetaria aan de Reestraat staat.

Echter... ieder jaar is er wel iets kapot, liet Jan weten. Jan kwam onlangs in contact met Andre Brouwer van De Kringloop aan de Industrieweg waar tegen hij het verhaal van de kerstboom vertelde. Andre had de discussie in pers gevolgd betreffende het feit dat de gemeente alleen kerstbomen plaatst in een kerkdorp waar een winkelcentrum is: Groesbeek, Beek en Millingen.

Nu moet Jan ieder jaar het optuigen van de boom, verlichting en snoeren (die steeds kapot gaan) zelf betalen. Andre bedacht zich geen moment en stelde namens De Kringloop twintig grote lichtballen ter beschikking voor verfraaiing van kerkdorp De Horst. Jan Weijers heeft zelf – op gevaar voor eigen leven – alle lichtballen in de boom geplaatst en nu schittert de verlichte kerstboom op De Horst, waarmee de verfraaiing een feit is.