(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Nieuwe Nederlanders

genaturaliseerd

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft er veertien Nederlanders bij gekregen, twaalf van hen werden eerder dit jaar genaturaliseerd en van twee werd de eed afgenomen, waarna zij ook Nederlander waren.

De jongste van de genaturaliseerde is 18 jaar en de oudste een Schot 62 jaar. De nieuwe Nederlanders komen uit Georgië, Groot-Brittannië, Armenië, Iran, Nigeria, Peru, Irak, Brazilië, Syrië en Eritrea. Burgemeester Slinkman en de wethouders Van de Scheur en Visser stelden zich eerst persoonlijk voor, waarna de nieuwe Nederlanders zich ook kort voorstelden.

In zijn toespraak liet Slinkman weten dat de aanwezigen uit verschillende landen en zelfs werelddelen komen met een hele culturele verscheidenheid. 'De reden dat jullie hier zijn ken ik niet, maar jullie hebben een lange weg achter de rug. Jullie hebben doelbewust voor Nederland gekozen en zijn uiteindelijk in de gemeente Berg en Dal te weten Millingen, Beek en Groesbeek neergestreken. Jullie leven hier, werken hier, doen vrijwilligerswerk en doen mee aan de samenleving. Van Nederlanders vragen wij begrip voor de migranten en jullie zullen zich ook aan de regels die hier gelden moeten gaan houden", aldus burgemeester Slinkman, die hen allemaal een prettige toekomst in Berg en Dal wenste. Vervolgens kregen de nieuwe Nederlanders een presentje overhandigd, waarna er nog gezellig werd nagepraat.