Millings schaaknieuws

MILLINGEN - Op 13 december speelde het eerste achttal van s.v. Millingen de derde wedstrijd in de SOS-competitie. Deze avond was de Koningswaal Tornado Combinatie ( KTC uit Beuningen en Druten)

Op papier had Millingen het sterkste team maar het heeft inmiddels op pijnlijke wijze ervaren dat zoiets niets garandeert. Gelukkig maakten snel na de beginfase de Duitse sterspelers hun faam waar. Allereerst ontvouwde Thorsten Brandt zijn verwurgingstactiek. Als een anaconda beet hij zich vast in zijn prooi en liet pas los toen zijn tegenstander in hevige ademnood opgaf.

De veelbelovende Kevin Verfuerth veroverde een pion in de opening. Met 'kleine' maar uitermate effectieve zetjes wist hij dit positionele voordeel in een snelle winst om te zetten. Vader Thomas keek toe en zag dat het goed was. Bernd Schumacher had de pech tegen de beste speler van KTC te moeten spelen. Hij deed dit vol overgave. Maar na een afruilcombinatie verloor hij het initiatief en raakte uiteindelijk verstrikt in een mat-net.

Er volgen twee remises. De eerste is van Max van der Lugt. Hij komt goed uit de opening, maar zijn tegenstander metselt stelling tot een stevige muur en een gelijkspel lijkt de logische eindstand in deze partij. Ook Frank Unkrig komt na een partij met wisselende kansen remise overeen. Maar gelukkig is daar Rupert Spijkerman met een meer dan welkome overwinning. Ondanks een paard op g7 weet hij de druk op zijn tegenstander zo op te voeren dat deze bezwijkt. Vervolgens loodst Ton Huybregts met een plusremise de eindoverwinning veilig binnen.

Dat Xander Verbeet zijn partij, na een turbulente slotfase, verliest doet niets af aan het feit dat s.v. Millingen 1 de eerste competitieoverwinning binnen haalt: s.v. MILLINGEN 1 - KTC : 4 ½ - 3 ½.