Lichtavond. (foto: Afrika Museum)
Lichtavond. (foto: Afrika Museum) Afrika Museum

Lichtavonden Africa Museum; beleef Africa by Light

BERG EN DAL - Kom even een frisse neus halen voor de kerstdrukte. Kindertickets zijn slechts 1 euro, volwassenen betalen 14 euro. Met een museumkaart of BGL kaart heb je gratis toegang. Wees zeker van een plaats en koop snel je online tickets, want vol=vol!

Aanvangstijden verhalenroute: 17.00, 18.00, 19.00 of 20.00 uur. Haal het deelnamebewijs minimaal 15 minuten vooraf bij de kassa. Koop snel online je ticket.

Programma

De verhalenroute duurt 45-60 minuten. Tijdens de verhalenroute maak je kennis met Anansi. Anansi verhalen gaan over hoe je met woorden en slimheid sterker kunt zijn dan je grootste tegenstander. Ontdek de wijsheden die in de verhalen verborgen zitten. Je krijgt wat van de verhalenvertellers mee en hiermee maak je in de sieradenwerkplaats jouw juweel van wijsheid.

Na afloop van de route kun je de rest van het museum bezoeken. Bezoek de tentoonstelling 'Sieraden – makers en dragers', die in de avond extra schittert. Speciaal voor kinderen is er een lantaarnwerkplaats in het buitenmuseum. Kruip dicht tegen elkaar aan bij de vuurkorf onder het genot van een kopje warme chocolademelk of glühwein en warme hapjes! Kortom een uitgebreid programma voor de hele familie. Kleed je warm aan en neem je eigen lichtje mee!

Het museum is tot uiterlijk 22:00 uur geopend. Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.