(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Met eigen ontworpen verkeersborden

Kinderen roepen hardrijders op Heselenberg halt toe

GROESBEEK – Woensdagmiddag zijn 21 kinderen van de wijk Sionsheuvel druk in de weer geweest in Voorzieningen Hart Op De Heuvel om eigen verkeersborden te tekenen met als doel de automobilisten te waarschuwen voor te hoge snelheid op de Heselenberg.

In deze kinderrijke buurt wordt veel te hard gereden, aldus de kinderen en hun ouders, die met regelmaat hun hart vasthouden. De KinderActiviteitenClub (KAC), die elke woensdagmiddag iets voor de kinderen uit de wijk Sionsheuvel organiseert, had ditmaal een tekenwedstrijd op touw gezet voor kinderen van 4 tot 12 jaar om alternatieve verkeersborden te tekenen met als doel de automobilisten tot rustiger rijden te manen.

De gemeente Berg en Dal vond het zo'n goed idee, dat ze heeft besloten om van de vier beste tekeningen echte verkeersborden te maken, die uiteraard op de Heselenberg geplaatst zullen worden. Rond kwart over drie ging Frank Hermsen (manager van Op De Heuvel) en verkeersambtenaar Davy Beumer van de gemeente Berg en Dal de 21 tekeningen jureren. Volgens Beumer heeft een kindvriendelijk verkeersbord meer impact op de automobilisten dan de reguliere verkeersborden.

Het was moeilijk, lieten beiden na afloop weten, want alle kinderen hebben er goed hun best op gedaan. De tekenactie is georganiseerd door de KAC en mensen uit de omgeving van de Heselenberg en is ondersteund voor Marjon Galdermans van Forte Welzijn. Het was de bedoeling dat de kinderen de tekeningen in Op De Heuvel zouden ophangen, maar er hangen er slechts 6. De andere zijn door de kinderen mee naar huis genomen.