Afbeelding
Foto:

Lichtjesavond op Canadese Erebegraafplaats

GROESBEEK – Stichting Lichtjesavond Groesbeek is klaar voor het grote gebeuren op maandag 24 december om op de Canadese Erebegraafplaats 2619 kaarsen te plaatsen. Met de hulp van de kinderen, hun ouders, groot ouders en overige belangstellenden wordt elk graf in roomwit kaarslicht gezet.

Om 15.30 uur worden de eerste bezoekers verwacht op de begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg. De ceremonie begint om 16.00 uur. Om 16.45 uur klinkt op de Canadese begraafplaats 'The Last Post' gevolgd door één minuut stilte. Daarna zal Marjolein Pieks – bekend van haar vertolking van Mariken van Nieumeghen – het slotlied ten gehore brengen. Rond de klok van vijf uur moeten alle 2619 kaarsen op de begraafplaats branden en is er voor de liefhebbers warme chocolademelk.

De verkeersbegeleiders wijzen de parkeerplekken langs de Zevenheuvelenweg aan. Bezoekers, die moeilijk ter been zijn kunnen via lichtjesavondgroesbeek@gmail.com een pasje aanvragen, waarmee dichter bij de ingang van de begraafplaats geparkeerd kan worden.
Afgelopen jaar waren de woningen aan de Derdebaan niet bereikbaar voor hulpvoertuigen. Dit jaar zal door de politie streng worden toegezien op parkeren buiten de toegestane zones.
Diegenen die kaarsen willen doneren kunnen hun vrijwillige bijdrage overmaken naar: Stichting Lichtjesavond Groesbeek NL69RABO0330523112. Wil men liever een contante donatie geven dan kan men terecht bij Brouwerij Den Drul aan de Dorpsstraat 7 in Groesbeek.