Vlinderkind en moeder. (foto: Debra International)
Vlinderkind en moeder. (foto: Debra International) Debra International

Oliebollenverkoop voor Vlinderkind.nl

GROESBEEK - Iets kleins doen, maar van grote betekenis voor een ander? Dit jaar zal een deel van de opbrengst van de oliebollenverkoop bij Jumbo Groesbeek gedoneerd worden aan stichting Vlinderkind.

Stichting Vlinderkind zet zich in voor kinderen met Epidermolysis Bullosa (afgekort EB). Een erfelijke, zeer ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Bij EB-patiënten ontstaan blaren al door de lichtste wrijving van alledaagse dingen. Bijvoorbeeld door douchen, kauwen, knuffelen of het dragen van kleding en schoenen. Onder andere ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan het gevolg. Wanneer men een ernstige vorm van EB heeft, kunnen zich ook vergroeiingen voordoen en is de levensduur van patiënten aanzienlijk verkort. Kinderen met deze ziekte worden ook wel ‘Vlinderkinderen’ genoemd, aangezien hun huid zo teer is als vlindervleugels.

Op 29, 30 en 31 december worden de oliebollen bij Jumbo Groesbeek verkocht. Er wordt iedere dag om 8.00 uur (op zondag vanaf 9.00 uur) gestart met de verkoop. Er zijn diverse verkopers (allemaal vrijwilligers!) aanwezig om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel! Tevens is het mogelijk om bij Jumbo Groesbeek het bonnetje van de emballage te doneren aan Stichting Vlinderkind. Dit kan nog tot begin januari. Al het opgehaalde geld zal ten goede komen aan onderzoek. Meer info staat op www.vlinderkind.nl.