Dans uit de Barok. (foto: Triomphe et Enchantement)
Dans uit de Barok. (foto: Triomphe et Enchantement) Triomphe et Enchantement

Drie kleine winterconcerten met gedichten in de Historische Kerk Groesbeek

'Verbazen & Verblijden' op tweede kerstdag

GROESBEEK - Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt het 30e seizoenen-concert. Het zal een extra feestelijke gebeurtenis worden, want naast muziek, poëzie, bloemen, beeldende kunst, wordt er ook gedanst door de Historische dansgroep 'Triomphe et Enchantement' uit Nijmegen in Barokke stijl.

Het thema van dit Winterconcert is ‘Verbazen & Verblijden' en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kan men genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van Peter Rohs. De musici zijn: Anastasia Anufrieva; luit, Lidia v. d. Vegt en Mechiel v.d. Brink; hobo, Tara Kumar; cello en Pauline Schenck; klavecimbel en orgel. Er wordt muziek uit de Barokperiode gespeeld van Bach, Händel, Vivaldi, Scarlatti, Telemann, Mozart, Grieg en Franck. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.

Harry Janssen maakt weer kunstige creaties van winterbloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst: 12,50 euro. Bezoekers voor alleen het laatste concert betalen 7,50 euro. Entree kinderen: 2,50 euro. (Entree kan ook in iedere pauze) Historische Kerk / protestantse Groesbeek. Reserveren is mogelijk en aan te raden, mail: lidiafrancis@ yahoo.com /lidiafrancis.nl; Kerkstraat 18, Groesbeek.