Ingezonden brief

Aan de Groesbeekse jongeren

uit de jaren ‘40, ‘50, ‘60.

Beste jongens en meisjes,

Men zegt dat Groesbeek een voetbaldorp is. Oh ja? De Groesbeekse Boys en de beweegcoach van de Gemeente Berg en Dal hebben het initiatief genomen om een groepje te starten, dat 'Walking Football' of 'Senioren Voetbal' wil gaan doen in samenwerking met Kwiek Actieve Leefstijl.

Senioren voetbal houdt eigenlijk in: met elkaar een balletje trappen, maar dan wel rustig aan. Er wordt gespeeld op een klein veld. De teams bestaan uit zes personen. Je mag niet rennen en er wordt niet hoger geschoten dan op heuphoogte en nog een paar regeltjes.

Iedere dinsdag om 11.30 uur spelen we onder begeleiding in een zaal van Heuvelland. Zodra het kan, spelen we buiten.

Maar dit is het probleem niet. Het probleem is: Waar zijn de oudere Groesbekers, die graag voetbalden in hun jonge jaren. Dus jongeren uit de jaren ’40, ‘50, 60: hoe zit het met jullie? Veel van hen zeggen: “Man, ik ben geblesseerd; mijn knieën doen het niet meer” of “Ik had een spierblessure.” Maar dit zijn geen redenen om niet weer te beginnen. Is je liefde voor de bal zo verflauwd? Het enige wat je nodig hebt, is zin in een potje voetbal, zoals je vroeger op straat of schoolplein tegen je vriendjes zei: “Zullen we even een partijtje?” Winnen is leuk, maar meedoen is het leukst.

Oudere jongeren van Groesbeek, laat je niet kennen en meld je aan: 02 8450698 of hatevanes@hotmail.nl.

Tiny, Dieter, Jud en Hessel

Koopzondag winkelcentrum Malden

MALDEN - Op zondag 23 december kan men vanaf 12:00 tot 17:00 uur bij veel winkels in het winkelcentrum de laatste kerstinkopen doen. Supermarkten zijn open van 10:00 tot 18:00 uur.

Op deze koopzondag zal popkoor Springtime zijn kerstrepertoire ten gehore brengen en er is een kerstman met kerstelf aanwezig. Tevens is er vanaf 12:00 uur een nostalgische Dickens fotograaf, die foto's maakt van klanten in Dickenskleding.